Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 21:00 την Παρασκευή το βράδυ σε χώρο αποθήκης, στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου, στην περιοχή του Λόγγου της Αιγιαλείας, η οποία πλέον έχει κατασβεστεί.

Αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς κατέφθασαν στο ξενοδοχείο πυροσβεστικά οχήματα και κλιμακοφόρα από το Αίγιο, την Πάτρα και την Ναύπακτο, όπως επίσης και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ταυτόχρονα με την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αναρριχητές και διασώστες της 6ης ΕΜΑΚ, καθώς και άνδρες με θερμικές κάμερες, ερεύνησαν όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων, αλλά όπως διαπιστώθηκε, όλοι είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ένας ανήλικος και δύο ακόμα άτομα, ηλικίας περίπου 45 ετών, αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των καπνών, ενώ ένας εργαζόμενος του ξενοδοχείου τραυματίστηκε στο χέρι, στην προσπάθειά του να βοηθήσει, στην κατάσβεση της φωτιάς.