Μητέρα τεσσάρων παιδιών, το ένα εκ των οποίων ΑΜΕΑ, ήταν η Ντανιέλα Πρελορέντζου, η οποία έχασε τη ζωή της σε ηλικία 62 ετών, ξημερώματα Σαββάτου (01/07), εν ώρα εργασίας στην καθαριότητα του δήμου Ζωγράφου.

Η άτυχη γυναίκα ένιωσε δυνατό πόνο στο στήθος και αδιαθεσία, την ώρα που ήταν έτοιμη να ανέβει σε ένα από τα οχήματα στο αμαξοστάσιο του δήμου. Οι συνάδελφοί της έτρεξαν αμέσως δίπλα της, της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν ασθενοφόρο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά εκεί απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου της, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ανακοπή καρδιάς.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει ότι η άτυχη γυναίκα «έπεσε θύμα της εντατικοποίησης, της δουλείας σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας», καθώς την ώρα που ετοιμαζόταν να αναλάβει τα καθήκοντά της, θα έπιανε βάρδια για δεύτερη φορά σε λιγότερο από 24 ώρες, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και το πρωί της Παρασκευής (30/06).