Ο καύσωνας είναι εδώ και έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Το φαινόμενο για το οποίο προειδοποιούσαν όλες αυτές τις ημέρες οι μετεωρολόγοι έκανε την εμφάνισή του μετατρέποντας την χώρα σε ένα απέραντο θερμοκήπιο.

kauson1 kauson4 kauson9Με τον υδράργυρο να αγγίζει και σε πολλές περιπτώσεις να ξεπερνά τους 40 και 42 βαθμούς Κελσίου η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική στο κέντρο της Αθήνας με τους πολίτες να αναζητούν τρόπους να δροσιστούν έστω και για λίγο.

Δυσκολότερη ήταν η κατάσταση τις μεσημεριανές ώρες όπου στο Σύνταγμα η ζέστη ήταν αφόρητη κάνοντας κάποιους να βγουν ακόμη και από τα…ρούχα τους.

kauson10Τα καπέλα απαραίτητα κυρίως για τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Όσοι όμως δεν είχαν μαζί τους φρόντισαν να δημιουργήσουν μόνοι τους. Οι εφημερίδες ήταν μια πολύ καλή λύση για ένα αυτοσχέδιο καπέλο.

kauson3Η κατανάλωση νερού απαραίτητη και τα μπουκαλάκια δεν έλειπαν από τα χέρια όλων εκείνων που χρειάσθηκε να κυκλοφορήσουν τις μεσημεριανές ώρες στο κέντρο της Αθήνας.

kauson8

Ανάσα δροσιάς αναζήτησαν πολλοί και στο σιντριβάνι στο κέντρο της Αθήνας με τα μικρά παιδιά να το βρίσκουν και τρόπο διασκέδασης.

kauson6 kauson7

Φυσικά και οι ομπρέλες είχαν την τιμητική τους σήμερα αφού αποτελούν ένα αποδοτικό μέσο προφύλαξης από τον ήλιο.

kauson2 kauson11

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος