Στα χέρια του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη περνάει η υπογραφή της σύμβασης με ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά τις σημερινές αλλεπάλληλες διακοπές της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπουτάρης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις επόμενες ώρες θα υπογράψει ο ίδιος την απόφαση ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιωτική εταιρεία, με στόχο να καθαρίσει η πόλη το επόμενο τριήμερο από τους τόνους των σκουπιδιών.

Η λήψη της απόφασης περνάει στον δήμαρχο με βάση το άρθρο 58, παράγραφος 2, του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο «όταν δημιουργείται άμεσος και προφανής κίνδυνος ή απειλείται άμεση ζημία των δημοτικών συμφερόντων από την αναβολή λήψης απόφασης, ο δήμαρχος μπορεί να αποφασίσει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να υποβάλει προς έγκριση τη σχετική απόφασή του κατά την επόμενη συνεδρίαση της αντίστοιχης επιτροπής».

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ακόμη ότι ο ιδιώτης θα ξεκινήσει από αύριο να καθαρίζει την πόλη, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Θεσσαλονίκης ενόψει του καύσωνα.