Πυρά κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη εξαπολύει η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης με αφορμή την απόφαση του δήμου να αναθέσει σε ιδιώτη την αποκομιδή των απορριμμάτων

Την ώρα που βρίσκονται στο πόδι χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους, παλεύοντας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων αυτή την ώρα διάλεξε και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης να προχωρήσει το -ομολογημένο από καιρό- σχέδιό του να παραδώσει και την καθαριότητα της πόλης στους ιδιώτες-εργολάβους, υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Προχώρησε, λοιπόν, χθες 24.6.2017, σε «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Απευθείας Ανάθεση (!) Αποκομιδής των Αστικών Απορριμμάτων σε ιδιώτη ανάδοχο για 3 μέρες» με πρόσχημα πάντα την καθαριότητα της πόλης και με τιμή που εγγυάται σίγουρα και πλούσια κέρδη. Δεν κρατιέται, ο Γ. Μπουτάρης! Γίνεται ο λαγός για την πλήρη ανοιχτή ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας επικαλούμενος την ευταξία της πόλης και επιχειρώντας να εμφανιστεί ως δήθεν προστάτης των δημοτών και των εμπόρων», αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης.

«Είναι, όμως, ο ίδιος και η διοίκησή του που εφτά χρόνια τώρα συνεχίζει όπως και οι προηγούμενοι να τσακίζει τους δημότες με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη και τα χαράτσια που επιβάλλει. Είναι ο ίδιος που εφτά χρόνια τώρα δεν έχει αφήσει δωρεάν ούτε μια υπηρεσία του δήμου για τα λαϊκά στρώματα της πόλης, από τους παιδικούς σταθμούς, τους αθλητικούς χώρους ως τον πολιτισμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης, η οποία ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του δημάρχου και να δώσει η κυβέρνηση λύση μετατρέποντας όλες τις συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.