Τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία θα κρατήσει για ακόμη μερικούς μήνες στην εργασία τους τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων, παρέδωσε σε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η ρύθμιση θα εξεταστεί από το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συγκαλείται την προσεχή Δευτέρα (26/06), στις 11:30 το πρωί.

Τις επιφυλάξεις του σε συγκεκριμένα «αδιευκρίνιστα» σημεία της ρύθμισης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος σημείωσε ότι «στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού είναι να μονιμοποιηθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι, ενώ για το καλό των πολιτών μας είναι ανάγκη να εξασφαλίσουμε καθαρές τις πόλεις μας».

Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή επίσης την προσεχή Δευτέρα (26/06) προβλέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους συμβασιούχους – παρατασιούχους των δήμων, μέχρι να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας.