Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στον Σχινιά του Μαραθώνα μετά από πτώση ελικοπτέρου με δύο από τους τρεις επιβαίνοντες να χάνουν τη ζωή τους.

Το ψεκαστικό ελικόπτερο κατέπεσε στην περιοχή του υδροβιότοπου στο Σχινιά και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από πηγές της Πυροσβεστικής, στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τρία άτομα, ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, ενώ οι άλλοι δύο είναι νεκροί. Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου κι ενός φύλακα στην περιοχή του Σχινιά.

Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ο τρίτος επιβάτης, είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του, και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας πρόκειται για ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε.