Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι εργαζόμενοι του νομού Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική των παράταση των συμβάσεων τους.

Για αύριο, έχουν προγραμματίσει καταλήψεις σε όλους τους χώρους εργασίας, αμαξοστάσια, ΣΜΑ, εποπτείες των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης και αποχή το Σαββατοκύριακο από τα καθήκοντα καθαριότητας. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων δεν πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται τις τελευταίες ώρες σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την πόλη.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι κάδοι σε αρκετές περιοχές έχουν αρχίσει να γεμίζουν, ενώ προβληματισμός επικρατεί στους δημάρχους δεδομένου ότι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για τις επόμενες ημέρες άνοδο της θερμοκρασίας και υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται, πως καθημερινά, μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης, συσσωρεύονται πάνω από 400 τόνοι σκουπιδιών. Ηδη, μέσα στα πρώτα δύο 24ωρα, τα απορρίμματα στον κεντρικό δήμο αγγίζουν τους 850 τόνους, με το πρόβλημα της καθαριότητας να είναι πιο έντονο στο κέντρο της πόλης.