Η Τουρκία όχι απλά συνεχίζει τον «χαβά» της αλλά πλέον λειτουργεί ως κάτοχος του Αιγαίου. Με την Navtex 640/17 που εξέδωσε χθες το απόγευμα ανακοινώνει πως ο ελληνικός σταθμός που εξέδωσε την Navtex 348/17 δεν είναι εξουσιοδοτημένος και ως εκ τούτου η συγκεκριμένη ενημέρωση είναι άκυρη.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Τί έλεγε όμως η ελληνική navtex; Προειδοποιούσε όλους τους ναυτιλομένους για επιστημονικές έρευνες στην περιοχή που συμπεριλαμβάνεται μέσα στις συντεταγμένες  που έχει δώσει.

TlsNavteksYayinArsivRprnavtexhrakleio

Κοιτάζοντας βέβαια τις συντεταγμένες διαπιστώνει κανείς πως η Ελληνική πλευρά απλά έβγαλε μια navtex με συντεταγμένες μέσα στις οποίες είναι…οι Φούρνοι. Απόλυτα λογικό δηλαδή και νόμιμο. Η Τουρκία όμως δεν δέχεται ούτε αυτό! Αμφισβητεί δηλαδή την κυριαρχία της Ελλάδας ακόμα και στους Φούρνους Ικαρίας!

greeknavtex

Η Αθήνα εξέδωσε άμεσα νέα Navtex. Την με αριθμό 349/17 με την οποία επισημαίνεται πως το τουρκικό έγγραφο είναι άκυρο καθώς μεταδίδεται από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό. Η Ελληνική Navtex πηγαίνει δε ένα βήμα πιο πέρα και σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο τονίζει πως αυτή η τουρκική κινηση «αποτελεί ξεκάθαρη αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας»!

asda