Με τις σακούλες σκουπιδιών να ξεχειλίζουν από τους περισσότερους κάδους, το θέμα της καθαριότητας στους δήμους είναι ένα από αυτά που καλείται να λύσει άμεσα η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, υπάρχει η πρόθεση να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω του ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, των οποίων η επέκταση των συμβάσεων κρίθηκε αντισυνταγματική.

Για τις άλλες περιπτώσεις συμβασιούχων, οι οποίοι απασχολούνται στις ίδιες θέσεις με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις, ο υπουργός επισημαίνει μέσω συνέντευξής του στη εφημερίδα F & M Voice, ότι θα δοθεί λύση συμβατή με το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αφού προηγουμένως καθοριστούν τα κριτήρια της μονιμοποίησης και αποσαφηνιστεί η πραγματική εργασιακή σχέση τους.

Ο κ. Σκουρλέτης επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο για την εφαρμογή μιας σειράς ακραίων πολιτικών λιτότητας, αλλά διευκρινίζει ότι «το πρόβλημα, σήμερα, δεν είναι να αποδράσει η Ελλάδα από την Ε.Ε., αλλά να αλλάξει ρότα η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν δεν το κάνει, τότε το Brexit ίσως να είναι μόνο η αρχή».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης, τονίζει ότι «είναι αισθητά καλύτερη, από αυτή που μας πρότειναν το περασμένο Μάιο και εξασφαλίζει όρους σταθερότητας για το προσεχές μέλλον».