Σε μια απέραντη χωματερή έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στις γειτονιές της Αθήνας με τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά σε κάθε γωνιά της πόλης. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα συνεχίζουν για τέταρτη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους με τα σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί να ξεχειλίζουν από τους κάδους και να βρίσκονται πλέον στο δρόμο και στα πεζοδρόμια.

IMG_6826 IMG_6827 IMG_6828

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω της υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες και έχει σαν αποτέλεσμα την έντονη δυσοσμία. Τουρίστες κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας αντικρίζοντας αυτή την εικόνα, ενώ οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να περιμένουν το λεωφορείο δίπλα στη χωματερή που έχει δημιουργηθεί.

Το σκηνικό όπως φαίνεται δεν θα αλλάξει άμεσα καθώς η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει κηρύξει και για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ έχει προειδοποιήσει ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες. IMG_6832 IMG_6831 IMG_6833 IMG_6834Τα αμαξοστάσια όλης της χώρας βρίσκονται υπό κατάληψη με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να μην μπορούν να βγουν στους δρόμους για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

IMG_6822 IMG_6823 IMG_6825

Εκείνο που ζητούν οι συμβασιούχοι είναι η άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες και έχουν πάρει παρατάσεις.

IMG_6841 IMG_6840

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος