Στην κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την οποία κατήγγειλαν με επιστολή τους στον πρύτανη του ΑΠΘ 471 φοιτητές, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο διάβημά τους οι φοιτητές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι στο campus του Πανεπιστημίου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και παράλληλα «η παραβατικότητα και η βία έχει γίνει καθημερινότητα».

Ο υπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε ότι γνωρίζει την κατάσταση και ότι όντως «έχουν διαπιστωθεί τέτοιου είδους φαινόμενα», αλλά όχι στην έκταση που αναφέρεται στην επιστολή, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του πανεπιστημίου, το οποίο «είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη».

«Ιδίως στα πανεπιστήμια, για πάρα πολλά χρόνια, τα προβλήματα αυτά λύνονται από τα μέσα. Αν υπάρχει ένα φοιτητικό κίνημα ρωμαλέο, να προστατεύσει τους χώρους, οι εκπαιδευτικοί, η διοίκηση κ.λπ. πάντοτε ξέρουμε τότε ότι τέτοια φαινόμενα δεν παρουσιάζονται», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.

Όπως πρόσθεσε, για κακουργηματικές πράξεις μπορούν να παρέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά μετά από πρόσκληση του πρύτανη. «Πάντως, ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους», κατέληξε ο υπουργός.