Διήμερη εκδήλωση-ενημέρωση για την προστασία από τα κουνούπια διοργανώνει σήμερα και αύριο στην παραλία Θεσσαλονίκης (περιοχή Λευκού Πύργου – Βασιλικού Θεάτρου) η αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 12.00 το μεσημέρι και ολοκληρώνονται στις 10.00 το βράδυ και στόχος είναι η ενημέρωση των πολιτών για την αποφυγή δημιουργίας εστιών ανάπτυξης κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η λήψη ατομικών μέτρων προστασίας και την αποφυγή τσιμπημάτων.

Στο σημείο της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα με πληροφοριακό υλικό και ενυδρεία με ζωντανά κουνούπια, όπου ειδικοί επιστήμονες θα επιδεικνύουν τα στάδια ανάπτυξής τους, προκειμένου οι πολίτες και κυρίως τα παιδιά να κατανοήσουν τους τρόπους παρεμβάσεων για την αποτελεσματική καταπολέμησή τους.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στον χώρο θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό, καθώς και υλικό ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά, προκειμένου να γίνουν κατανοητά τα προβλήματα και οι τρόποι αντιμετώπισης των κουνουπιών.