Σε επικίνδυνο σημείο και εμφύλια σύρραξη οδηγείται η κατάσταση στο Μενίδι, πέντε 24ωρα μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου στην αυλή του σχολείου του από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής.

Κάτοικοι από τη μία πλευρά και Ρομά από την άλλη απειλούν εκατέρωθεν με σύρραξη. Οι κάτοικοι επιχείρησαν να μπουν στον καταυλισμό και να «απαντήσουν» ενώ οι Ρομά ακόμα και μπροστά στις κάμερες απειλούν ότι θα βγουν στα μπαλκόνια με τις καραμπίνες αν πειράξει κανείς την περιουσία τους.

Χθες το απόγευμα οι κάτοικοι βγήκαν ξανά στους δρόμους και φώναξαν συνθήματα για τον μικρό Μάριο. Όταν επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν στο σημείο που όπως λένε γίνεται η διακίνηση ναρκωτικών, οι αστυνομικοί τους απώθησαν και έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. Αυτό εξαγρίωσε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει και να πέσουν μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα.

jkwtb12 jkwtb11 jkwtb7 jkwtb5 jkwtb13

Την Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, κάτοικοι και φορείς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Μενίδι και στη συνέχεια με πούλμαν θα μεταβούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη.

Σειρά λαθών είχε ως αποτέλεσμα η αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη στο Μενίδι να καθυστερήσει. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε το δράστη.

«Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα “δέσουμε”, όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη» τόνιζαν.

mendosent4e1 mendosent4e8

Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται για άσκοπους πυροβολισμούς την ημέρα εκείνη. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 40 μηνών φυλάκισης που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές.