Στους ρυθμούς των Ρίχτερ κινείται την τελευταία ώρα η Λέσβος καθώς μετά από ένα μικρό διάλειμμα τριών ωρών στη διάρκεια του οποίο δεν είχε σημειωθεί κανείς σεισμός, σημειώθηκαν τέσσερις μετασεισμοί, όλοι τους πάνω από 3 βαθμούς και με μικρό εστιακό βάθος.

Η αρχή έγινε πριν από περίπου μια ώρα όταν σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νοτιοανατολικά του νησιού. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Περίπου 15 λεπτά οι σεισμογράφοι κατέγραψαν έναν δίδυμο σεισμό. Και αυτός ήταν μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σχεδόν από το ίδιο σημείο και με εστιακό βάθος επίσης 10 χιλιομέτρων.

Πριν από περίπου 30 λεπτά σημειώθηκε ο τρίτος διαδοχικός σεισμός. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε μόλις στα 5 χιλιόμετρα.

Τέλος, πριν από περίπου 15 λεπτά έγινε και ο τέταρτος σεισμός. Αυτός ήταν και ο μεγαλύτερος απ’ όλους καθώς έφτασε τα 3,4 Ρίχτερ, ενώ αυτός είχε εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα.