Εύκολο χαρακτήρισαν σε γενικές γραμμές το θέμα της έκθεσης στο οποίο διαγωνίσθηκαν σήμερα οι μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι μαθητές διαγωνίσθηκαν σε κείμενο από ομιλία του Γρηγόρη Σκαλκέα στην Ακαδημία Αθηνών και αφορούσε στο ρόλο της επιστήμης και τα εφόδια του επιστήμονα.

«Δεν το περιμέναμε, το θέμα της έκθεσης μας σόκαρε αλλά εντάξει ήταν πολύ καλά τα θέματα σαν εξετάσεις που δίνουμε πρώτη φορά.

Χημικό, θέλω να περάσω στο Χημικό να κάνω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ με την Χημεία, να καταφέρω κάτι καλό στο μέλλον.

Δεν έχω σκοπό να φύγω στο εξωτερικό θέλω να μείνω στην Ελλάδα γιατί μου αρέσει η Ελλάδα και δεν το βρίσκω απαραίτητο να φύγω εκτός Ελλάδας. Τρελό άγχος όλες τις μέρες αυτές», δήλωσε μια από τις μαθήτριες που συμμετείχε στη διαδικασία των πανελληνίων.

«Πολύ καλά, εντάξει επιστήμη έπεσε, ο ρόλος της επιστήμης και πως πρέπει να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα, εύκολα ήταν. Έπεσε σωστό ή λάθος όχι να αναπτύξουμε παράγραφο. Εντάξει ικανοποιημένη είμαι», τόνισε μια ακόμη βγαίνοντας από την αίθουσα του εξεταστικού κέντρου.

«Καλά ήταν, δηλαδή μέτρια. Να πω την αλήθεια το περίμενα. Είχε δύσκολες λέξεις αλλά ήταν σαφές απλά ήθελε αρκετή σκέψη. Το είχαμε διδαχθεί στο σχολείο. Ήθελα να περάσω οικονομικά τώρα θα δείξει. Είχα άγχος αλλά μόλις μπήκα μέσα μου έφυγε», είπε ένα ακόμη μαθητής για το σημερινό θέμα της Έκθεσης.