Περίπου 40 μέρες μετά τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη μία συνέντευξη του αδελφού τού ηθοποιού δείχνει ότι η οικογένεια είναι χωρισμένη στα δύο.

Ο Γιάννης Ρώτας, αδελφός του Στάθη Ψάλτη, δηλώνει στην εφημερίδα Espresso: «Δεν με νοιάζει αν θα μου κάνουν μήνυση. Θέλω ο κόσμος να ξέρει όλη την αλήθεια για το τελευταίο διάστημα της ζωής του».

«Βγήκα από τα ρούχα μου όταν έμαθα ότι ο Στάθης, λίγους μήνες πριν πεθάνει, ήταν χωρισμένος από την τελευταία σύζυγό του. Το ότι είχαν χωρίσει το έμαθα μετά το θάνατο του αδελφούλη μου, γιατί δυστυχώς κάποια άτομα που ήταν κοντά του και έκαναν τύπου δημόσιες σχέσεις τα καλύπτανε. Μάλιστα στην τελευταία του περιοδεία, όπου στον θίασο ήταν και η γυναίκα του, εκείνη χρησιμοποιούσε το επώνυμο Φιτσάκη και όχι Ψάλτη και έμεναν σε διαφορετικά δωμάτια. Μετά τον χωρισμό τους η κ. Φιτσάκη μετακόμισε σε ένα σπίτι κοντά στη μάνα της στου Ζωγράφου και είχε πάρει όλα τα πράγματά της από εκεί που έμεναν με τον αδελφό μου», λέει.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Ρώτας, ο Στάθης Ψάλτης είχε πάρει τηλέφωνο την κόρη του αλλά και μια παλιά φίλη του για να τον φιλοξενήσουν για ένα μήνα.

Η κόρη του Στάθη Ψάλτη όταν ρωτήθηκε για όλα αυτά ανέφερε: «Αυτά που έχει πει ο θείος μου είναι αλήθεια. Δεν έχει πει ψέματα σε τίποτα».