Μέλη της ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου Ρουβίκωνας προχώρησαν σε παρέμβαση σε ομιλία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμπελοκήπων. Τα μέλη του Ρουβίκωνα μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και άνοιξαν πανό.

Στο κείμενο που διάβασαν από τα μικρόφωνα για την κακή κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού αναφέρουν πως: «Ο πάτος του βαρελιού, το χειρότερο σημείο που μπορεί κανείς να βρεθεί, είναι το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού. Ο κακόφημος “Άγιος Παύλος” είναι το κολαστήριο που δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, σε ένα αυτοαποκαλούμενο «νοσοκομείο», ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ούτε να δώσουμε λεπτομερείς περιγραφές της φρίκης. Ξανά και ξανά μέσα από τους αγώνες κρατουμένων και αλληλέγγυων έχει δημοσιοποιηθεί πολύ υλικό από αυτή τη φρίκη. Αυτό που έχει σημασία είναι να τελειώσει αυτό το αίσχος.

Να ενταχθεί ο “Άγιος Παύλος” στο ΕΣΥ. Να εφαρμοστεί ο νόμος Παρασκευόπουλου για ανθρώπους που μετράνε ανάποδα όχι τις μέρες της φυλακής αλλά τις μέρες της ζωής τους. Κι όχι αποκλειστικά και μόνο για Τσοχατζόπουλους.

Θυμόμαστε ακόμα τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ, τον τρόπο που μάζεψε ψήφους πουλώντας οργή γι’ αυτό το αίσχος. Θυμόμαστε ακόμα τον υπουργό υγείας να απαντάει προς όλη την κοινωνία, κατά τη διάρκεια κατάληψης του Υπ. Υγείας από τη “Συνέλευση αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων του κολαστηρίου”, ότι “το θέμα έχει δρομολογηθεί” κτλ. Μάθαμε έκτακτα ότι ο υπουργός υγείας θα παρευρεθεί σε αυτή την εκδήλωση. Και είπαμε να έρθουμε να τον ρωτήσουμε: Τι πετύχατε λοιπόν με το κολαστήριο;».