Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τα συνδικάτα, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, τους εργαζόμενους συνολικά σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ.

Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζει πως το ΙΚΑ θα λάβει δάνειο, ύψους 3 δισ. ευρώ, βάζοντας υποθήκη την ακίνητη περιουσία, τις εισφορές και συντάξεις και υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση αρνείται να καλύψει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού την οικονομική χρηματοδότηση της επόμενης διετίας (2012-2013).

Όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ «το σχέδιο περιλαμβάνει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, και το ΙΚΑ θα εκχωρήσει προς την τράπεζα τα έσοδά του για την 6ετία 2014-2020 από τις οφειλές επιχειρήσεων που έχουν ρυθμιστεί ύψους 5 δισ. ευρώ, θα προσημειωθούν ακίνητα που έχει στην περιουσία του ο ασφαλιστικός οργανισμός».

Παράλληλα, αναφέρει πως «η κυβέρνηση στην ουσία αφήνει οικονομικά ακάλυπτο το μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας και τον εξωθεί και πάλι σε δανεισμό, αντί να τον χρηματοδοτήσει για να καλυφθεί η ρευστότητα της επόμενης διετίας».