Με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Π. Κουκουλόπουλο και την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε αντιπροσωπεία των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», οι οποίοι εδώ και λίγη ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Έξω από το υπουργείο βρίσκονται περίπου 150-200 άτομα. Όπως δηλώνουν ορισμένοι εξ αυτών παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες, ενώ μέχρι στιγμής δε γνωρίζουν αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

-Την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

-Τη δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους ΟΤΑ με τη στελέχωση των υπηρεσιών αυτών από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που υπηρετεί πάνω από οκτώ χρόνια προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.

-Την εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις προνοιακές δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πριν από λίγα λεπτά έληξε η συνάντηση, από την οποία οι εργαζόμενοι όπως υποστηρίζουν δεν έλαβαν κάποια σαφή απάντηση.

Μετά από αυτό οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα κάνουν σύσκεψη για το αν και με ποιο τρόπο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ ορισμένοι ανέφεραν ως πρόταση και την απεργία πείνας.