Την πρόθεση του να διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα, ο επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης.

Στόχος του επιχειρηματία είναι να συγκροτήσει μια ανεξάρτητη, δια-παραταξιακή και ενωτική κίνηση, όπως ανέφερε, με σκοπό τη λειτουργία του Δήμου Θεσσαλονίκης με ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης από το σημερινό, το οποίο χαρακτήρισε αποτυχημένο.

Το λογότυπο του είναι «Θεσσαλονίκη, η πόλη μπροστά» και στις προτεραιότητες του τίθενται πολιτικές για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τόνισε ότι δεν έχει κομματικές εξαρτήσεις, ωστόσο ενημέρωσε τα πολιτικά κόμματα για την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία και θεωρεί καλοδεχούμενη οποιαδήποτε κομματική στήριξη.

Για τον τωρινό δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, σχολίασε ότι έχει την ευθύνη για τις αποτυχίες στη διοίκηση του Δήμου.
Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία» για τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Ευθυμιάδης είναι φίλος του. Τόσο ο κ. Ευθυμιάδης, όσο και ο κ. Μπουτάρης δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι δρόμοι τους στην πορεία προς τις εκλογές να συναντηθούν.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης είναι 66 χρονών, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, είναι πρόεδρος επί τιμή του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Συμφώνου Σταθερότητας, πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, του Επιχειρηματικού Γραφείου Οικονομικής Συνεργασίας στη Ν.Α. Ευρώπη, της Πολιτιστικής Εταιρίας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδος, αντιπρόεδρος του Κέντρου για τη Δημοκρατία και Συμφιλίωση στη Ν.Α. Ευρώπη και επίτιμος πρόξενος της Ολλανδίας.