Κάθε χρόνο που περνάει, η εκπαίδευση των «μικρών ηγητόρων» του Στρατού Ξηράς γίνεται πιο απαιτητική. Ο φορέας που τους παρέχει αυτή την εκπαίδευση είναι η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών.

Στο εντυπωσιακό βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού, οι εκπαιδευόμενοι υπαξιωματικοί απεικονίζονται στα διάφορα στάδια της εκπαίδευσης στον στίβο μάχης. Τα σενάρια εκπαίδευσης έχουν εμπλουτιστεί, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις με αποτέλεσμα αυτή να θυμίζει σε πολλά εκείνη των ειδικών δυνάμεων.

Αποστολή της ΣΜΥ είναι:

  • Να αποδίδει στο Στρατό Ξηράς Μονίμους Υπαξιωματικούς ικανούς να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις επιχειρησιακές του απαιτήσεις, παρέχοντας:
  • Να συμβάλει στο κύρος του Σώματος των Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς, με τη διατήρηση της Σχολής σε υψηλό επίπεδο.
  1. Την απαιτούμενη στρατιωτική εκπαίδευση προκειμένου να οικοδομήσει την προσωπικότητα και τις δεξιότητες του άριστου Στρατιώτη και του ικανού Ηγήτορα στο επίπεδο του Ομαδάρχη και Βοηθού Διμοιρίτη.
  2. Ποιοτική ακαδημαϊκή εκπαίδευση, επιπέδου Γ΄ Κύκλου, σε γνωστικό φάσμα που να συμβάλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του Στρατιωτικού.