Μια υπόθεση – θρίλερ κρύβεται πίσω από την απόφαση για δύο νεαρούς αλλοδαπούς άνδρες που καταδικάστηκαν στην Ελλάδα για τρομοκρατία, ως τζιχαντιστές.

Μάλιστα ο ένας φαίνεται να είναι σεσημασμένος τρομοκράτης και όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα» οι δύο τζιχαντιστές σχεδίαζαν χτύπημα στο Λευκό Οίκο.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αναφέρουν ότι ο ένας τζιχαντιστής ανακρίθηκε από την Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς φέρεται να ετοίμαζε χτύπημα στο Λευκό Οίκο. Επιπλέον φέρεται να ήταν στρατολογητής μελών της οργάνωσης μέσω του facebook.

Είχε συλληφθεί στο παρελθόν στο Σαράγεβο το 2005, όμως αποφυλακίστηκε το 2011. Φαίνεται ότι στις τάξεις των τζιχαντιστών είχε το ψευδώνυμο «Maximus».

Σημειώνεται πως με ποινή κάθειρξης 15 ετών για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και διακεκριμένη κατοχή όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης, καταδικάστηκαν πριν περίπου ένα μήνα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, στην Κομοτηνή, ο 30χρονος υπήκοος Σουηδίας και ο 20χρονος υπήκοος Υεμένης, που είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2016 στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δύο άνδρες είχαν εντοπισθεί στο σταθμό των ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης και συνελήφθησαν όταν, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστά, αορτήρας πολεμικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.