«Σουβενίρ» κρέας και αλλαντικά παίρνουν από την Ελλάδα χιλιάδες Τούρκοι που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», οι Τούρκοι επισκέπτες σε Λέσβο και Κω αγοράζουν κρέας μαζικά, είτε νωπό, είτε αλλαντικά.

Ο λόγος είναι ότι στην Τουρκία παρατηρείται ένα μεγάλο κύμα ανατιμήσεων με αποτέλεσμα το αρνί και το βοδινό να κυκλοφορούν στην αγορά από 20 έως 30 ευρώ το κιλό.

Μεγάλης κλίμακας αγορές κρέατος παρατηρούνται στην Κω όπου αρκετά σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία εφαρμόζουν ή ψάχνουν λύσεις αεροστεγούς συσκευασίας. Τυπικά η εισαγωγή κρέατος στην Τουρκία απαγορεύεται, αλλά μερικά κιλά μπορούν να περάσουν μέσα στη βαλίτσα.