Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο όπως προκύπτει από τη συμφωνία της κυβέρνησης και των δανειστών.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τα καταστήματα αποτέλεσε απαίτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά κατά την τουριστική περίοδο και σε τουριστικές περιοχές.

«Υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον. Θα ανοίγουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στον Δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στον Δήμο Θεσσαλονίκης και σε περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στο παραλιακό μέτωπο έως το Σούνιο» ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, σημειώνοντας ότι για καθορισμό των τουριστικών περιοχών θα τεθεί το κριτήριο των 2.000 κλινών.

Ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι «φυσικά διαφωνούσαμε, αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό».

Με την ψήφιση του σχετικού νόμου, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, όλα τα καταστήματα ανεξαιρέτως μεγέθους και δραστηριότητας θα μπορούν να είναι ανοικτά τις Κυριακές έως και το τέλος Οκτωβρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις τουριστικές περιοχές η πλειονότητα των καταστημάτων μπορούσε να λειτουργήσει και με το υφιστάμενο πλαίσιο, ωστόσο απαγορευόταν η λειτουργία των καταστημάτων με εμβαδόν άνω των 250 τ.μ..