Σε επιφυλακή θα βρίσκεται σήμερα το μεσημέρι η Αστυνομία στο κέντρο του Πειραιά καθώς προγραμματίζονται δύο συγκεντρώσεις, μία της Χρυσής Αυγής και μία αντιφασιστική από την ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού) σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ισχυρά ώστε να μη συναντηθούν οι διαμαρτυρόμενοι, λίγο πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Η Χρυσή Αυγή καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση στις 15:30 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή ενώ στις 15:00 έχει προγραμματίσει η αντιφασιστική συγκέντρωση.

«Η Χρυσή Αυγή στην προσπάθειά της να ανασυγκροτηθεί και να εκμεταλλευτεί το διεθνές κλίμα που τροφοδοτεί την ακροδεξιά, καλεί συγκέντρωση ρατσισμού και μισαλλοδοξίας στο δημαρχείο Πειραιά, με αφορμή την συζήτηση που θα διεξαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο για την πολιτική στους πρόσφυγες. Δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να αποδομήσουν την οποιαδήποτε αντιμετώπιση υπέρ των προσφύγων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της η ΟΡΜΑ.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αναφερόμενος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου σε δημοσιεύματα ότι ο Δήμος Πειραιά συνεργάζεται με Μ.Κ.Ο. για να γίνει μόνιμο hotspot στην πόλη τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν έχει συμμετάσχει ούτε συμμετέχει στη διαχείριση κατοικιών ενώ δεν δημιουργεί πουθενά εγκαταστάσεις στέγασης προσφύγων.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο ωστόσο ο κ. Μώραλης πρόσθεσε ότι σε πολυκατοικίες σε διάφορα σημεία της πόλης περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες διαμένουν και είναι προφανές ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει και σχολείο να πάνε τα παιδιά τους κάποια στιγμή και παροχές υγείας να έχουν και δυνατότητες να δουλέψουν να έχουν. «Διαφορετικά θα αναγκαστούν να προβούν σε άλλες ενέργειες που είναι χειρότερες» είπε.

«Είναι ένα πρόγραμμα. Μια πλατφόρμα ηλεκτρονική στην οποία έχει ένα πληροφοριακό σύστημα για τους πρόσφυγες που υπάρχουν στην πόλη, επαναλαμβάνω, για να έχουμε στοιχεία και πληροφοριακά εργαλεία γι’ αυτούς τους ανθρώπους» συμπλήρωσε.