Μια συνάντησή της σε μια τράπεζα με τον αξέχαστο Στάθη Ψάλτη θυμάται η ηθοποιός, σεναριογράφος και συγγραφέας Κάκια Ιγερινού, η οποία έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«Θυμάμαι Στάθη πρωτοσυναντηθήκαμε σε μια… Τράπεζα. Κι οι δυο για διακανονισμούς δανείων», γράφει η κ. Ιγερινού, ενώ αναφέρεται σε μια συμφωνία με τον σπουδαίο ηθοποιό να κάνουν μαζί μια τηλεοπτική σειρά. «Θα’ ταν μια δουλειά εντελώς αλλιώτικη βασισμένη στο απέραντο ταλέντο αυτοσχεδιασμού που είχε αυτός ο δαιμόνιος ηθοποιός», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

«Καταθέτω εδώ τον θαυμασμό μου στο πηγαίο ταλέντο του, στην γλυκιά παιδικότητά του, μαζί με την οδύνη για τον πρόωρο χαμό του. Καλό Ταξίδι Στάθη Ψάλτη σε αστέρια χωρίς Τράπεζες. Κι από κει ψηλά στέλνε μας το γέλιο σου σαν άλλος μικρός πρίγκηπας. Γιατί παιδί ποτέ δεν έπαψες να’ σαι», σημειώνει ακόμη.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Θυμάμαι Στάθη πρωτοσυναντηθήκαμε σε μια… Τράπεζα. Κι οι δυο για διακανονισμούς δανείων.

Αγκαλιαστήκαμε – γνωριζόμασταν από τον εποχή του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών στη Μεταπολίτευση. τον ρώτησα εντελώς ειλικρινά γιατί ήταν σπουδαίος ηθοποιός μακράν. Αλλά συνέχεια ήταν σε παραστάσεις, ταινίες, περιοδείες-δεν τον πετύχαινα. Σαν παιδί γέλασε χαρούμενος και φώναξε τη γυναίκα του που ήταν πιο κει λες και του είχε κάνει πρόταση ο Βισκόντι. Η Χριστίνα γέλασε ευγενικά και ανταλλάξαμε τηλέφωνα για να βάλουμε μπρος. Ήμουν πανευτυχής. Θάταν μια δουλειά εντελώς αλοιώτικη βασισμένη στο απέραντο ταλέντο αυτοσχεδιασμού που είχε αυτός ο δαιμόνιος ηθοποιός.

Ωστόσο ξανασυναντηθηκαμε πολύ-πρωί την επόμενη βδομάδα έξω από την Τράπεζα στην ουρά, περιμένοντας να ανοίξει τις πύλες το ευαγές ίδρυμα, διότι και οι δυό είχαμε λάβει ραβασάκια τύπου . Τον αγκάλιασα και του είπα -το θυμάμαι σαν τώρα με αγκάλιασε και μου είπε ατάκα και μούδειξε την Τράπεζα.

Ο κόσμος στην ουρά γέλασε κι εγώ μαζί, ανανεώσαμε το τηλεφωνικό ραντεβού μας. Κι ύστερα ήρθε η πτώχευση του 2009 και η τέλεια ανατροπή στις ζωές μας.

Καταθέτω εδώ τον θαυμασμό μου στο πηγαίο ταλέντο του, στην γλυκειά παιδικότητά του, μαζί με την οδύνη για τον πρόωρο χαμό του. Καλό Ταξίδι Στάθη Ψάλτη σε αστέρια χωρίς Τράπεζες. Κι από κει ψηλά στέλνε μας το γέλιο σου σαν άλλος μικρός πρίγκηπας. Γιατί παιδί ποτέ δεν έπαψες νάσαι.

Κάκια Ιγερινού».

kkakigrs