Στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου, τόπο καταγωγής του, θα ταφεί η σορός του 52χρονου Ρεθυμνιώτη υποστράτηγου και υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς Ιωάννη Τζανιδάκη, που έχασε τη ζωή του χθες το πρωί, ως ένας από τους επιβαίνοντες στο στρατιωτικό ελικόπτερο Χιούι που κατέπεσε στην περιοχή Σαραντάπορου.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί το απόγευμα στις 6 στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Ελεύθερνα, όπου κάτοικοι και συγγενείς μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Ρεθύμνιο ανώτατο αξιωματικό. Η σορός του υποστρατήγου θα βρίσκεται από αύριο το μεσημέρι στην Κρήτη, αρχικά στο Ηράκλειο όπου θα μεταφερθεί με στρατιωτικό ελικόπτερο και στη συνεχεία οδικώς στη γενέτειρά του.

«H τραγική είδηση του αδόκητου χαμού του συντοπίτη υποστράτηγου Τζανιδάκη Γιάννη, συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και προκάλεσε σε όλους μας βαθιά θλίψη…» ανέφερε ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, επισημαίνοντας: «Οι Ρεθυμνιώτες θα θυμούνται πάντοτε με αισθήματα σεβασμού και αγάπης τον εκλιπόντα, ο οποίος τιμήθηκε προσφάτως με την πανάξια προαγωγή του σε υψηλή θέση στην στρατιωτική ιεραρχία, ως αναγνώριση των ικανοτήτων του και των εξαίρετων υπηρεσιών που προσέφερε στην πατρίδα μας και τις οποίες υπερασπίστηκε μέχρι τέλους. Συμμεριζόμαστε το πένθος των οικείων του και τους καταθέτουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια» κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.