Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε χθες στις εθνικές οδούς χιλιάδες οδηγούς που επέστρεφαν από την επαρχία στην Αθήνα.

Από νωρίς χθες το μεσημέρι εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα και η αρχή έγινε στην Ιονία Οδό. Χιλιάδες εκδρομείς που επέστρεφαν από την Ήπειρο αλλά και από την Αιτωλοακαρνανία βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη με το που πέρασαν το Μεσολόγγι.

 

Χιλιάδες οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για πολλές ώρες.

 

Το πρόβλημα εντοπίζονταν στη νέα σήραγγα της Κλόκοβας μέχρι τα ξημερώματα οπότε και τελικά ομαλοποιήθηκε η κατάσταση.

Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στα διόδια της Ελευσίνας όπου οι ουρές ξεκίνησαν αργά χθες το απόγευμα από τα δύο χιλιόμετρα για να ξεπέρασουν σε κάποια στιγμή ακόμα και τα πέντε. Εντόνη κίνηση παρουσίαστηκε και στα διόδια του Καλαμακίου με τα αυτοκίνητα να κινούνται με βήμα σημειώτον για 500 και πλέον μέτρα.

Αυξημένη ήταν και η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, με τα οχήματα κάποια στιγμή να κινούνται με μικρές ταχύτητες σε κομμάτια της Βοιώτιας και της Φθιώτιδας, ωστόσο δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα όπως στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την Ιονία Οδό.

Περισσότρα από 18.000 αυτοκίνητα είχαν περάσει μέχρι αργά χθες το βράδυ από τα διόδια των Μαλγάρων. Οι υπεύθυνοι στου σταθμούς αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις μπάρες και από τις δύο κατευθύνσεις -για μερικά λεπτά- για περισσότερες από 10 φορές έτσι ώστε να αποκλιμακωθεί συμφόρηση των οχημάτων. Αυξημένη όμως ήταν και η κίνηση των οχημάτων και στα οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται καθυστερήσεις, ή να εντοπίζονται άλλου είδους προβλήματα.

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται και σήμερα οι άντρες της Τροχαίας, καθώς αρκετοί είναι οι εκδρομείς όπου παρέτειναν τις πασχαλινές του διακοπές.