Ομαλά εξελίσσεται μέχρι αυτή την ώρα η έξοδος των Θεσσαλονικέων για το Πάσχα. Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα, είναι η κίνηση των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη, τη Χαλκιδική, την Καβάλα και τις Σέρρες, ενώ ο καιρός είναι σύμμαχος των εκδρομέων.

Αυξημένη κατά 30% σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες, είναι από το πρωί η διέλευση των οχημάτων από τον σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης– Αθηνών, σύμφωνα με εκπρόσωπο του σταθμού. Νωρίτερα το μεσημέρι, σχηματίστηκαν ουρές στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και αποφασίστηκε για περίπου μία ώρα να ανοίξουν οι μπάρες, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Λόγω της αυξημένης κίνησης στους δρόμους, η Τροχαία Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο «πόδι», λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα, με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει, τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εισόδους και εξόδους της πόλης.

«Έχουμε το σύνολο των διαθέσιμων αστυνομικών δυνάμεων στον δρόμο. Θα υπάρξουν και αρκετά σημεία τροχονομικών ελέγχων με στόχο όχι να σημειώσουμε παραβάσεις, αλλά να αποτρέψουμε παραβάσεις» τόνισε -μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Σουρβίνος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το τελευταίο κύμα των εκδρομέων αναμένεται να ταξιδέψει αύριο, Μ. Σάββατο, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η κίνηση στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου για σήμερα, Μ. Παρασκευή, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν 100 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Με πληρότητα που αγγίζει σχεδόν το 100% αναχωρούν τα υπεραστικά λεωφορεία από το ΚΤΕΛ «Μακεδονία», όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρός του Χρήστος Λιούπας, ο οποίος επισήμανε ότι η αυξημένη ζήτηση σε κάποιους προορισμούς αντιμετωπίζεται με έκτακτα δρομολόγια, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και στην επιστροφή.

Εξάλλου, επιπλέον βαγόνια προσθέτει σε συρμούς ο ΟΣΕ για να αυξήσει τον αριθμό των θέσεων αντιμετωπίζοντας την ζήτηση που υπάρχει.