Εγκαταλείπουν οι εκδρομείς του Πάσχα τα αστικά κέντρα έχοντας, σύμμαχό τους τον καλό καιρό.

Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων, που αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα. Επίσης, έχουν τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένα μέτρα από τις υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με στόχο την αποτροπή ατυχημάτων.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα ισχύσει σήμερα απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς (ρεύμα εξόδου).

Αυξημένη αναμένεται ότι θα είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ακτοπλόων η κίνηση αναμένεται να κινηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ για ορισμένους προορισμούς, δεν αποκλείεται να παρουσιάσει αύξηση.

 

Αυξημένη είναι και η αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα πρόκειται να πραγματοποιηθούν 2.630 πτήσεις συνολικά προς όλους τους προορισμούς (εσωτερικό – εξωτερικό).

Δημοφιλείς προορισμοί βάσει έξτρα πτήσεων και τσάρτερ είναι η Πάρος και η Κέρκυρα. Επίσης, στους δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται και η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Λάρνακα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος.

Αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, αλλά και στον σταθμό των τρένων στη Λαρίσης.