Κόρες του Άτλαντα και της Πλειώνης, οι Πλειάδες γεννήθηκαν στα μαγευτικά βουνά της Ζήρειας. Σύμφωνα με το μύθο ο Ωρίωνας τις ερωτεύτηκε παράφορα και θέλησε να τις απαγάγει.

Οι επτά αδελφές ζήτησαν βοήθεια από το Δία και εκείνος για να τις γλιτώσει τις έκανε αστέρια…

Ο Ωρίωνας τις κυνήγησε ως τον ουρανό και από τότε τις ακολουθεί για πάντα. Εκείνες όμως, πάντα προπορεύονται και κάθε βράδυ πέφτουν στη θάλασσα για να του ξεφύγουν…


Στον τόπο που γεννήθηκαν, στη Ζήρεια, βρίσκεται ένα ονειρεμένο καταφύγιο για όσους επιζητούν τη χαλάρωση, την ηρεμία και απαιτούν την πολυτέλεια.

Στους πρόποδες του βουνού, στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας υψώνεται το «Πλειάδων Γη Mountain Spa & Resort».

Οι ιδιοκτήτες του το έφτιαξαν με μεράκι και απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον μέσα σε 14 στρέμματα ένα χώρο μαγικό, που απελευθερώνει τη σκέψη και αφήνει ελεύθερη τη φαντασία, δίνει αξία στις απλές καθημερινές απολαύσεις που τόσο μας λείπουν και κάνει το ταξίδι απόδραση από την ρουτίνα κάθε εποχή του χρόνου.

Απολαύστε το κολύμπι στη θερμαινόμενη πισίνα, χαλαρώστε στο χαμάμ και αφεθείτε στη μοναδική εμπειρία του υδρομασάζ.. αναζωογονήστε το σώμα σας στον χώρο του γυμναστήριου με προγράμματα άσκησης που ταιριάζουν στις προσωπικές σας ανάγκες και κάντε θεραπείες με εκλεκτά επώνυμα προϊόντα σε έναν εντυπωσιακό χώρο εξαιρετικής αισθητικής για απόλυτη ηρεμία, πνευματική και σωματική ισορροπία.


Και όλα αυτά με θέα τη μοναδική μυθική Ζήρεια. Στο «Πλειάδων Γη Mountain Spa & Resort» θα βρείτε ένα από τα πιο πολυτελή και σύγχρονα ορεινά spa της Ελλάδας.

Ο χώρος, η μουσική, τα χρώματα, ο φωτισμός, το προσωπικό, τα προϊόντα περιποίησης, όλα έχουν επιλεγεί με προσοχή και φροντίδα με μοναδικό στόχο, οι επισκέπτες μας να αφήσουν πίσω το άγχος και την κούραση της καθημερινότητας και ανακαλύψουν τα μυστικά της ομορφιάς…


Η χρήση της πισίνας σε παιδιά κάτω των 16 ετών επιτρέπεται μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με τη ρεσεψιόν του Spa….

Ανηφορίζοντας από Ξυλόκαστρο για Τρίκαλα Κορινθίας και κάνοντας μια διαδρομή ανάμεσα σε ελαιώνες και αμπέλια θα συναντήσετε τα χωριά Ρίζα, Πελλήνη, Δενδρό, Ρέθι και στα 25χλμ. από το Ξυλόκαστρο, τις συνοικίες Κάτω, Μεσαία και Άνω Τρίκαλα.


Η ονομασία Τρίκαλα φαίνεται να προέρχεται από τα τρία καλά που προσφέρει η περιοχή: 1. Καθαρό αέρα, καλό κλίμα χωρίς υγρασία, 2. Αμπέλια που βγάζουν πολύ καλό κρασί, 3. Άφθονα πηγαία νερά με ξεχωριστή γεύση.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι το μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας. Βρίσκονται σε υψόμετρο 900 μ., 1000 μ. και 1100 μ. αντιστοίχως και είναι ένα από τα παλαιότερα ορεινά παραθεριστικά κέντρα. Χτίστηκαν στη θέση του αρχαίου Μύσαιου, το 10ο αιώνα. Τα αξιοθέατα είναι πολλά και σημαντικά.