Σε μία αποκάλυψη όσον αφορά μία ενδεχόμενη λύση για την ανεύρεση των χρημάτων για την εγγύηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, προέβη η Βίκυ Σταμάτη στην εκπομπή του Alpha, «Αυτοψία».

«Είναι μέρες πίστης και εγώ πιστεύω ότι θα τον σώσω. Δεν έχω τα χρήματα, αδυνατώ να ανταποκριθώ αλλά πριν μιλήσω μαζί σας δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο ο οποίος μου πρότεινε λύση. Να καταθέσει με ονοματεπώνυμο το ποσό που χρειάζεται για να αποφυλακιστεί πλήρως ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Το ζήτημα είναι να το δεχτεί ο σύζυγός μου», ανέφερε η Βίκυ Σταμάτη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπική τους σχέση: «Η σχέση μας πέρασε από άπειρα προβλήματα και παράσιτα. Υπήρχαν άτομα με ονοματεπώνυμα ακόμα και μέσα από την οικογένεια του που μας έβαζαν τρικλοποδιές». «Η τέως σύζυγος του υπήρξε ο ενορχηστρωτής πολλών δεινών στη ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου. Έπρεπε να επιχειρηματολογήσει την απόρριψη που είχε δεχθεί. Πολλώ δε μάλλον όταν μία γυναίκα βρίσκεται σε μία ηλικία ευαίσθητη», συμπλήρωσε με νόημα.

«Συμπεριφέρομαι στον Άκη σαν να είναι μωρό. Του φέρομαι ακριβώς όπως στο παιδί μου»

«Τον χρέωσα πολλές φορές για αυτό που πέρασα καθώς εγώ βρέθηκα ξαφνικά έκθετη, από ένα αποστειρωμένο διαμέρισμα στην Διονυσίου Αεροπαγίτου, όπου ήμουν επί περιορισμό καθώς είναι απολύτως συγκεντρωτικός τύπος».

«Ο Ζήγρας είναι ο “Εφιάλτης” που χαχανίζει συνεχώς. Είναι ευθύνη του Άκη που τον είχε στο πλάι του. Δεν θα απολογηθώ εγώ για αυτό». Με αυτά τα λόγια η κ. Σταμάτη επιτέθηκε στον πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου ενώ συνεχίζοντας ήταν ακόμα πιο αποκαλυπτική. «Ο Σμπώκος ο “τσαντάκιας” και ο Ζήγρας ο “κρεβατοκαμαράκιας”, έτσι κυκλοφορούσαν στη πιάτσα, τουλάχιστον ο Σμπώκος ως “ο χαρτοφύλακας του Άκη”. Πλούτιζε εν αγνοία του Τσοχατζόπουλου με χρήματα τα οποία δεν έχουν πάει ποτέ σε εκείνον. Να αναζητήσετε τα χρήματα στον κύριο Σμπώκο και στον περίγυρό του».

Τέλος σχολίασε πως «Το εφετείο είναι μία νίκη του Τσοχατζόπουλου. Δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία. Δεν υπάρχει βασικό έγκλημα καθώς παραγράφηκε η κατηγορία για το ξέπλυμα παράνομου χρήματος».