Το νερό… νεράκι θα πουν οι κάτοικοι του νομού Χανίων εάν συνεχιστεί η μείωση των υδάτινων αποθεμάτων του.
Στην έκταση συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ) που πραγματοποιήθηκε εχθές, ο περιφερειάρχης Κρήτης και πρόεδρος του Οργανισμού, Αθανάσιος Καρούντζος, εισηγήθηκε τη σύγκληση του νομαρχιακού συμβουλίου ώστε να επικυρωθεί η πρότασή του και να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Καταλήξαμε στη διαπίστωση ότι ζούμε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» τόνισε ο κ. Καρούντζος ενώ επισήμανε την ανάγκη άμεσης αξιοποίησης των πηγών του Στύλου λόγω των σημαντικών ποσοτήτων νερού που «χάνονται» στη θάλασσα. “Με αυτή την κατάσταση, τουλάχιστον για δυο μήνες μια ποσότητα νερού της τάξεως των 450 ή 500 – ανάλογα τις ανάγκες -κυβικών, θα αντλείται από τις πηγές του Στύλου , προκειμένου να φανεί ότι όπου υπάρχει πρόβλημα και υπάρχει νερό το οποίο πηγαίνει προς τη θάλασσα, θα πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε”, δήλωσε ο κ. Καρούντζος.

Και ο νομάρχης Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης, ανέφερε ότι «πρέπει με κάθε τρόπο να προχωρήσουμε και να στηρίξουμε τις περιοχές που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν πρόβλημα είτε ύδρευσης είτε άρδευσης».
Έτσι, την επόμενη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης και ο νομάρχης Χανίων μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΑΔΥΚ θα επισκεφθούν τις πηγές του Στύλου στον Αποκόρωνα για να δουν το επίπεδο των αποθεμάτων νερού και να αποφασίσουν τι παρεμβάσεις απαιτούνται για την άντληση νερού που θα παραχωρηθεί στους δήμους που κινδυνεύουν από λειψυδρία.