Βαρύς θα είναι ο χειμώνας για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους στο γυμνάσιο του Τζερμιάδου στο Λασίθι. Κι αυτό διότι άγνωστοι έκλεψαν από τις δεξαμενές του σχολείου όλο το πετρέλαιο θέρμανσης που είχε αγοράσει η εκπαιδευτική κοινότητα για να αντιμετωπιστεί η βαρυχειμωνιά!

Η κλοπή έγινε πιθανόν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως καταγγέλθηκε τη Δευτέρα , όταν μαθητές και γονείς διαπίστωσαν ότι από τις δεξαμενές έλειπαν πέντε τόνοι πετρελαίου, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Το σχολείο βρίσκεται σε απομονωμένο σημείο του χωριού, στην κορυφή ενός λόφου, o φωτισμός στη περιοχή είναι ελλιπής, ενώ δεν υπάρχει κάποιος φύλακας για τις ημέρες που το σχολείο παραμένει κλειστό.

Σύμφωνα με την αστυνομία στο χώρο όπου βρίσκονται οι δεξαμενές του πετρελαίου υπάρχουν σημάδια διάρρηξης. Οι Αρχές, όμως, προβληματίζονται από την ποσότητα που εκλάπη καθώς, όπως λένε, για να εξαφανιστούν τόσοι τόνοι πετρελαίου θα πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν βυτιοφόρα, τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από το σχολείο για αρκετή ώρα.