Αυτοψία στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας πραγματοποίησε ο Alpha και κατέγραψε εικόνες από τον χώρο-κολαστήριο όπου δύο Αφγανοί βίαζαν και εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες.

Μετανάστες -πιθανόν- κάτοικοι του κέντρου φιλοξενίας μίλησαν στην κάμερα, περιγράφοντας τις στιγμές τρόμου που ζούσαν όλες οι γυναίκες που εκδίδονταν από τους δύο Αφγανούς. Ανέφεραν πως κάποιες από αυτές έμεναν στο κέντρο για κάποιες μέρες ενώ μπορεί να τις εξέδιδαν και σε μέρος στην πόλη της Μαλακάσας. «Τη μία μέρα ήταν δύο κοπέλες, την επόμενη μέρα ήταν δύο άλλες», ανέφερε ο ένας από αυτούς.

Μάλιστα μία από τις γυναίκες που εκδίδονταν ήταν μητέρα και οι συλληφθέντες την απειλούσαν πως θα κάνουν κακό στο παιδί της αν δεν ακολουθήσει τις προσταγές τους. Ένα από θύματα δηλώνει: «Κάποια στιγμή με πήγαν στη Λιοσίων. Μου έδωσαν ναρκωτικά και πολύ αλκοόλ. Με βίασαν και οι δύο και από τότε με εξέδιδαν με βία και κρατούσαν όλα τα χρήματα απειλώντας ότι θα κάνουν κακό στο παιδί μου».

Στην επιχείρηση που έγινε από την αστυνομία βρέθηκε και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος εντός του κέντρου όπου εκεί οι γυναίκες εκδίδονταν και βιάζονταν.

Οι δύο Αφγανοί, ηλικίας 48 και 49 ετών, που διέμεναν και αυτοί στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, που επίσης φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο. Παράλληλα, συγκατηγορούμενος των Αφγανών, στην ίδια υπόθεση, για απλή σωματική βλάβη, είναι και ένας 19χρονος ομοεθνής τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση των γυναικών και με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, απειλών και υποσχόμενοι ότι θα τις διευκολύνουν να μεταβούν σε άλλη χώρα, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται.