Θέλεις να γεμίσεις το μπαλκόνι σου με χρώματα και αρώματα για να απολαμβάνεις όμορφες στιγμές χαλάρωσης; Αν οι καθημερινές σου υποχρεώσεις δεν σου επιτρέπουν να ασχολείσαι συχνά με την περιποίηση των λουλουδιών σου, υπάρχει λύση Στην πραγματικότητα η διακόσμηση του μπαλκονιού σου δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαντάζεσαι. Δεν έχουν όλα τα φυτά τις ίδιες απαιτήσεις σε πότισμα και περιποίηση. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να ομορφύνεις την όψη του χώρου σου χωρίς να χρειαστεί να πιάνεις το ποτιστήρι κάθε πρωί και βράδυ. Ζητήσαμε από τους κηπουρούς του Douleutaras.gr να μας προτείνουν τα καλύτερα ανοιξιάτικα λουλούδια με ελάχιστες απαιτήσεις για να δημιουργήσεις ένα όμορφο καταφύγιο όπου θα θέλεις να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου.

Κάκτοι & Παχύφυτα

Οι δύο αυτές επιλογές είναι γνωστές και ως «τα φυτά των τεμπέληδων». Το παρατσούκλι που τους έχουν δώσει οι κηπουροί μαρτυρούν πολλά για τις ανάγκες τους. Αν αποφασίσεις να στολίσεις το μπαλκόνι σου με κακτάκια και παχύφυτα θα πρέπει να τα ποτίζεις περίπου μία φορά την εβδομάδα. Εκτός αυτού, όμως, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι έχουν ιδιαίτερες αντοχές στην ξηρασία και τον ήλιο. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσεις αν αποφασίσεις να φύγεις μερικές ημέρες για διακοπές στην καρδιά του καύσωνα!

Μπουκαμβίλια

Δεν υπάρχει φυτό που να μας θυμίζει περισσότερο ελληνικό νησί από τη μπουκαμβίλια. Το υπέροχο χρώμα της θα μεταμορφώσει το χώρο σου και σίγουρα θα σε κάνει να θέλεις να απολαμβάνεις μερικές παραπάνω ώρες χαλάρωσης στο μπαλκόνι σου. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, όπως λανθασμένα πιστεύεται. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανθοφορία της, ωστόσο, είναι ο ήλιος. Επίλεξε στρατηγικά το σημείο που «βλέπουν» πιο πολλές ώρες οι αχτίδες του ήλιου και ομόρφυνε το μπαλκόνι σου!

Λεβάντα

Είσαι λάτρης των έντονων αρωμάτων ή μήπως λησμονείς τη μυρωδιά που είχαν τα ρούχα σου όταν τα έπλενε η μαμά; Αν απάντησες θετικά σε ένα ή και τα δύο ερωτήματα τότε η λεβάντα είναι ένα φυτό που δεν πρέπει να λείπει από το μπαλκόνι σου. Αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε νερό. Όσο για τις μυρωδιές, αυτές σίγουρα θα σε κάνουν να απολαμβάνεις διπλά τις ώρες χαλάρωσης στο μπαλκόνι. Αυτά τα τρία υπέροχα φυτά θα σου επιτρέψουν να ομορφύνεις το μπαλκόνι σου χωρίς να έχεις το άγχος της περιποίησης. Πήγαινε στο κοντινότερο ανθοπωλείο και ετοιμάσου να δώσεις χρώμα στον αγαπημένο σου καλοκαιρινό χώρο!