Ο γενικός γραμματέας της «Ελλήνων Συνέλευσις», Βασίλης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος έχει επίσης διωχθεί για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, μαζί με άλλα έξι στελέχη, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Στην αρχή ο κ. Θεοδωρόπουλος τοποθετήθηκε για το αν έχει κάποια ενημέρωση όσον αφορά τις προθέσεις του ίδιου του κ. Σώρρα και της συζύγου του και το αν σκέφτονται να παραδοθούν στις αρχές.

«Δεν γνωρίζω αν αυτό που δήλωσε ο δικηγόρος της συζύγου του Σώρρα (ότι επίκειται παράδοσή της) είναι αλήθεια. Και δεν θα μπορούσα να το γνωρίζω καθώς πρόκειται για προσωπική τους υπόθεση την οποία χειρίζεται κάποιος δικηγόρος». Και συνέχισε λέγοντας πως «δεν έχει σχέση αυτή η υπόθεση με τον πολιτικό φορέα Ελλήνων Συνέλευσις. Ωστόσο αυτό που ανέφερα είναι πως η απόφαση του δικαστηρίου έχει πολιτική ώσμωση καθώς μιλάμε για μία πολύ αυστηρή καταδίκη και γίνεται σε κάποιον ο οποίος είναι πρόεδρος ενός πολιτικού φορέα». Στη συνέχεια τόνισε πως «δεν έχω καμία επικοινωνία με τον κ. Σώρρα».

Στη συνέχεια σε ερώτηση του δημοσιογράφου όσον αφορά τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει ο ίδιος για την δίωξη που του έχει ασκηθεί, ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε πως «από εσάς τους δημοσιογράφους έχω μάθει πως διώκομαι ποινικά. Εγώ επισήμως δεν έχω ενημερωθεί για κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει πρέπει να περιμένουμε να δούμε για ποιο πράγμα κατηγορούμαι καθώς εγώ δεν τα γνωρίζω».

Για το μέλλον του στην οργάνωση τόνισε πως «δεν προτίθεμαι να αποχωρήσω από την οργάνωση καθώς δεν έχω διαπράξει κανένα έγκλημα. Ωστόσο θέλω να ξεκαθαρίσω ότι βάσει του πώς είναι φτιαγμένος ο φορέας, όποιος είναι στο προεδρείο είναι προσωρινός. Μέχρι να γίνει σύμφωνα με το καταστατικό το συνέδριο στο οποίο εκεί θα οριστεί ο εκλεγμένος πρόεδρος που είναι και ο πραγματικός πρόεδρος».