Η επαγρύπνηση αλλά και η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης, του προσωπικού των Μονάδων Προκάλυψης στην Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, είναι συνεχής.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η περιοχή που ελέγχουν όλα τα φυλάκια-παρατηρητήρια κατά μήκος του ποταμού αποκαλείται Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως (ΖΑΠ) και εκτείνεται από τις δυτικές όχθες του ποταμού μέχρι και 500 μέτρα, μέσα στο ελληνικό έδαφος.

Στο προσωπικό που επανδρώνει τα φυλάκια-παρατηρητήρια περιλαμβάνονται έφεδροι οπλίτες υπαξιωματικοί και δόκιμοι αξιωματικοί, επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ), μόνιμοι υπαξιωματικοί του Πεζικού και αξιωματικοί.

Ανάμεσα στα καθήκοντα τα οποία έχουν επωμιστεί οι μονάδες αυτές περιλαμβάνονται η παρατήρηση, η διεξαγωγή περιπολιών, το στήσιμο ενέδρας, η αντιμετώπιση και η σύλληψη λαθρομεταναστών και η χρήση των διαθέσιμων συστημάτων για την εκτέλεση όλων αυτών των αποστολών όπως διοπτρών, πυξίδων και χαρτών, κλπ.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες που καταδεικνύουν το επίπεδο ετοιμότητας των Μονάδων Προκάλυψης. Αξίζει να σημειωθεί πως το ηθικό των στρατευμένων που υπηρετούν σε τέτοιες μονάδες είναι ιδιαίτερα υψηλό με αποκορύφωμα την εθελοντική παραμονή που δήλωσαν ορισμένοι εξ’αυτών και μετά την ολοκλήρωση του εξαμήνου.

statrsdraey1 statrsdraey2 statrsdraey3 statrsdraey4 statrsdraey6 statrsdraey7 statrsdraey8 statrsdraey9 statrsdraey10 statrsdraey12 statrsdraey11 statrsdraey13 statrsdraey14 statrsdraey15 statrsdraey16