Την πιο μεγάλη δοκιμασία της ζωής του αντιμετωπίζει ο Στάθης Ψάλτης. Εδώ και περίπου δέκα μέρες, νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο κάτω από άκρα μυστικότητα.

Καθημερινά υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ οι θεράποντες ιατροί του είναι πάνω από το κεφάλι του και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του.

Ωστόσο, τον Στάθη Ψάλτη έχουν ήδη επισκεφθεί στο δωμάτιό του κάποιοι συνάδελφοί του – ανάμεσά τους ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Κώστας Πρέκας- για να μάθουν πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του.

Ο δημοφιλής ηθοποιός που πριν από ενάμιση μήνα ένιωσε μία έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της θεατρικής του παράστασης στην Πτολεμαΐδα, με τη μύτη του να αιμορραγεί, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο πλησιέστερο νοσοκομείο της περιοχής.

Από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» δεν λείπουν οι δικοί του άνθρωποι μα πάνω από όλα η σύζυγος του Χριστίνα, που προσεύχονται να βγει αλώβητος από τη μάχη του με τη νόσο. Στο πλευρό του είναι νύχτα μέρα η δεύτερη σύζυγός του Χριστίνα, αλλά και η πρώτη σύζυγος, Κάτια, με την κόρη τους Μαίρη, καθώς και ο αδελφός του, ο επίσης ηθοποιός, Γιάννης Ρώτας.