Με παρουσία πλήθους γονέων που γέμισαν την πλατεία Συντάγματος για να δουν τα καμάρια τους να παρελαύνουν ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Από πλευράς επισήμων την παρακολούθησαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας.

Όπως σε κάθε μαθητική παρέλαση ανήμερα της 25ης Μαρτίου την παρέλαση ξεκίνησε όπως συνηθίζεται, το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός», με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821.

parelashmathitk19

Στην παρέλαση συμμετείχαν τα σχολεία της Α’ Αθηνών με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, καθώς επίσης και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγισμού, η ομάδα των Special Olympics ο σύλλογος Αρεοπολιτών Μάνης και η Παγκρήτιος Ένωση Αθηνών.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτική ηγεσία της χώρας και έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

parelashmathitk1 parelashmathitk2 parelashmathitk3 parelashmathitk4 parelashmathitk5 parelashmathitk6 parelashmathitk7 parelashmathitk8 parelashmathitk9 parelashmathitk10 parelashmathitk11 parelashmathitk12 parelashmathitk13 parelashmathitk14 parelashmathitk15 parelashmathitk16 parelashmathitk17 parelashmathitk20 parelashmathitk18

Φωτογραφίες και βίντεο: Γιάννης Κέμμος