Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των δήμων, για το θέμα της καταβολής του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σε κατάληψη του πρακτορείου της ΔΕΗ στη λεωφόρο Σαλαμίνας και Ακροπόλεως στο Κερατσίνι, έχει προχωρήσει από νωρίς το πρωί ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με τη συμμετοχή φορέων και σωματείων της πόλης.

Η δημοτική αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης για το τέλος μέσω της ΔΕΗ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει νομικά όσους πολίτες θελήσουν να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά.

«Δεν θα ανεχτούμε τη διακοπή ρεύματος σε κανένα δημότη μας» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, είπε ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και τόνισε ότι ο δήμος αναμένει τη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για να δει ποιες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αφορά η εξαίρεση από τη διακοπή του ρεύματος.

Ο κ.Τζανής χαρακτήρισε άδικο και παράνομο το μέτρο του τέλους ακινήτων και τόνισε ότι όσοι πολίτες του δήμου αδυνατούν να πληρώσουν μπορούν να προσέρχονται στο δήμο προσκομίζοντας τον λογαριασμό και τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η αδυναμία τους, ώστε ο δήμος να προχωρά στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ.