Στις 81 ανέρχονται οι νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σήμερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (56 άτομα έφτασαν στη Λέσβο και 25 στη Χίο). Από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και σήμερα ο συνολικός αριθμός των ατόμων στα νησιά έφτασε τους 566.  Το τελευταίο τετραήμερο στη Λέσβο έφτασαν 195 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 341 και στη Σάμο 30.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης σε καταυλισμούς και άλλες δομές βρίσκονται συνολικά 7.492 άτομα, (τα περισσότερα στη Λέσβο 3.446) ενώ σε χώρους της Ύπατης Αρμοστείας και άλλων ΜΚΟ βρίσκονται 6.770 άτομα.

jmdhatgad

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της τουρκικής ακτοφυλακής που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της στη διάρκεια του Μαρτίου υπήρξαν επεμβάσεις της σε 19 περιστατικά και επιστροφή στην Τουρκία 759 ατόμων που επιχειρούσαν να περάσουν στα νησιά. Από αυτά τα περιστατικά τα τέσσερα αφορούν το τετραήμερο από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και σήμερα. Στη διάρκειά τους συνελήφθησαν 148 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.