Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος, για να διεκδικήσει άμεσα μέτρα πάνω στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές και οι άνεργοι.

Η κίνηση των οχημάτων στην οδό Σταδίου διεξάγεται κανονικά, καθώς οι διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι στο πεζοδρόμιο μπροστά από την είσοδο του υπουργείου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Τασιούλας παρέθεσε σημαντικά στοιχεία, με ενδεικτικότερο το γεγονός ότι στο επάγγελμα του οικοδόμου η ανεργία αυτή την στιγμή είναι σε ποσοστό που ξεπερνά το 80%.

Η Ομοσπονδία έχει ήδη καταθέσει προς την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, επιστολή που αφορά τα ζητήματα της ανεργίας και της προστασίας των ανέργων, της ασφάλισης και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ζητούν συνάντηση με την υπουργό εργασίας, με βασικά αιτήματα:

  • Την Έκτακτη επιδότηση των ανέργων του κλάδου.
  • Την αλλαγή των προϋποθέσεων τακτικής επιδότησης με ευνοϊκότερους όρους και όχι με τις προϋποθέσεις που ισχύουν από τη δεκαετία του ’90, όταν υπήρχε μεγάλη ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας. Την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Και  την αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.

IMG_1368 IMG_1369 IMG_1370 IMG_1371 IMG_1372 IMG_1374

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος