Οι ανάγκες στην Ελλάδα σήμερα είναι τόσες πολλές και μεγάλες σε ορισμένους τομείς που χρειάζονται μεγάλες συμμαχίες για να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Αυτό υποστηρίζει η Χριστίνα Ακουρή, διευθύντρια Επικοινωνίας της εταιρείας Παπαστράτος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας ΣΔΕ 2017.

«Η ανεργία, η αστεγία, η παιδεία, το προσφυγικό είναι μεγάλα προβλήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν πλέον μόνο από το κράτος. Αλλά και οι επιχειρήσεις – μόνη της η κάθε μία – δεν μπορούν να κάνουν δράσεις/προγράμματα τέτοια που θα φέρουν αποτέλεσμα.

poaistar2

Χρειάζεται να ξεπεράσουμε την αντίληψη της ΕΚΕ για σκοπούς φήμης της επιχείρησης και μόνο. Χρειάζεται συνεργασία μεταξύ δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και ΜΚΟ – με λίγα λόγια χρειάζεται κινητοποίηση και συνεργασία όλης της αλυσίδας, όλης της κοινωνίας των πολιτών.

poaistar3

Αν οι επιχειρήσεις θέλουν να λειτουργούν πραγματικά ως εταιρικοί πολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αποτελούν κρίκο αυτής της αλυσίδας.

Και δεν θα πρέπει να φοβούνται τη συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις γιατί – ιδιαίτερα στο σημείο που βρισκόμαστε – μόνο όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε κάποιο αποτέλεσμα.

poaistar4

Στο εξωτερικό υπάρχουν ήδη παραδείγματα μεγάλων συμμαχιών από επιχειρήσεις που δείχνουν το δρόμο προς την αντιμετώπιση και ανακούφιση (αν και όχι επίλυση) μεγάλων προβλημάτων που τελικά ωφελούν και τη φήμη των επιχειρήσεων που συμμετέχουν γιατί τις αναδεικνύουν ως κοινωνικούς παράγοντες (stakeholders) και τις κάνουν να έχουν «θέση στο τραπέζι» και να αποτελούν μέρος της λύσης.

poaistar1

Αυτός είναι και ο στόχος εξάλλου και του UN Global Compact».

poaistar11
Χριστίνα Ακουρή, διευθύντρια Επικοινωνίας της εταιρείας Παπαστράτος

poaistar5 poaistar7