Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από την έφοδο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε μάθημα του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελου Συρίγου, ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση πιο πριν από άτομα που έγραφαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους του πανεπιστημίου.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που συνοδεύει το βίντεο και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται: «Την Παρασκευή 3/3 τα Ελευθεριακά Σχήματα της Πληροφορικής και του ΤΕΙ Πειραιά, μαζί με φοιτητές και φοιτήτριες του Παντείου και άλλων σχολών, συγκεντρωθήκαμε στο Πάντειο, ώστε να πραγματοποιήσουμε παρέμβαση ενάντια στις φασιστικές πρακτικές, την καταπάτηση του ασύλου και τη ρατσιστική πολιτική του Α. Συρίγου και των πρυτανικών αρχών. Αρχικά, παρευρεθήκαμε στη συνέλευση της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων Αττικής υποστηρίζοντας το ψήφισμα υπεράσπισης του διωκόμενου φοιτητή, που κατατέθηκε από το Δίκτυο Διοικητικών.

Έπειτα, κατευθυνθήκαμε προς την αίθουσα που δίδασκε ο Συρίγος, προχωρώντας σε δυναμική παρέμβαση με συνθήματα και πανό, με σκοπό τη διακοπή του μαθήματος και την καταγγελία των πρακτικών του. Καθιστούμε σαφές ότι οι φασίστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις σχολές μας. Δεν έχουμε σκοπό να ανεχτούμε κανένα Συρίγο ποτέ και πουθενά, αντίθετα θα κάνουμε τα πάντα, ώστε καθένας και κάθε μία να είναι ελεύθερος/η να εκφραστεί και να δημιουργήσει για τα συμφέροντα της Κοινωνίας και της απελευθέρωσής της, και όχι για τις ανάγκες των αφεντικών και του Κράτους.

Γιατί αυτά που ενώνουν τον κόσμο της Εργασίας μέσα στις σχολές είναι τα ίδια που τον διαχωρίζουν από τις πρακτικές και την κουλτούρα του Συρίγου. Οπότε, δεν ανεχόμαστε κανέναν Συρίγο να σουλατσάρει και να τραμπουκίζει ανενόχλητος στις σχολές μας, πόσο μάλλον να διδάσκει παραληρώντας για το έθνος-κράτος προκειμένου να προπαγανδίσει τις φασιστικές του αντιλήψεις. Είναι χρέος του φοιτητικού κινήματος να υπενθυμίσει πως το άσυλο κερδήθηκε με αγώνες, και πως τα πανεπιστήμια δεν είναι ο κοινωνικός χώρος των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά ο δικός μας».