Πέθανε το μικρό κορίτσι η ιστορία του οποίου είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα.

«Κύριε Ιησού Χριστέ ΑΝΑΠΑΥΣΟΝ τη δούλη σου Ραφαέλα…..Συγχώρεσε με ψυχή μου…… Ξεκουράσου στην αγκαλιά Του….. θα σ’ αγαπώ πάντα….».

Με αυτά τα λόγια, η κυρία Αντιγόνη Γάτου αποχαιρέτισε την τρίχρονη κόρη της Ραφαέλα, το μωρό που εδώ και τρία χρόνια έδινε μάχη με τη ζωή ύστερα από τροχαίο.

ouiouo-1489145310

Προηγήθηκε την Πέμπτη μια σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας της Ραφαέλας, της κυρίας Αντιγόνης Γάτου.

Η Ραφαέλα, έδινε μάχη για τη ζωή της από τον Οκτώβριο του 2014 όταν τραυματίστηκε σε τροχαίο, υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποβλήθηκε σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Η μικρή μεταφέρθηκε τότε αρχικά στην Παιδιατρική Κλινική Τρικάλων, στη συνέχεια στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και τέλος στην ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, κανείς από τους αρμόδιους του Ιπποκρατείου δεν υπέγραφε για τη μεταφορά της μικρής Ραφαέλας σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, το οποίο είχε βρεθεί ύστερα από παρέμβαση του Προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστα Γιαννόπουλου. Τελικά το θέμα λύθηκε με τη βοήθεια του υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή και του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη οι οποίοι έστειλαν στρατιωτικό γιατρό για την υπογραφή του εν λόγω εγγράφου.

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε να σηκωθεί αμέσως και αεροπλάνο για μεταφερθεί το παιδί στο εξωτερικό κάτι το οποίο τελικά δεν κατέστη εφικτό.

Η μητέρα, μεταβαίνει τότε με το χαρτί της έγκρισης στον ΕΟΠΥ της Θεσσαλονίκης, το έγγραφο αποστέλλεται στην αρμόδια υπηρεσία της Καρδίτσας, από εκεί στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο στην Αθήνα και κάπου στην διαδρομή… ξεχνιέται. Έτσι, η γυναίκα, αναγκάζεται να βγει ξανά στα ΜΜΕ, για να παρέμβει πάλι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και να δοθεί η τελική έγκριση για την μεταφορά της μικρής Ραφαέλας σε κέντρο αποκατάστασης στην Γερμανία.