Αυστηρή απάντηση επιφύλαξε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην αντίδραση των ιδρυτικών μελών του σωματείου «Δικαιοσύνη για όλους» , μεταξύ των οποίων και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα για τη σύσταση του.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση διευκρινίζει πως η απόφαση του Ειρηνοδικείου ήταν απορριπτική «διότι κατά την κρίση του δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις» και αναφερόμενη στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τα μέλη του Σωματείου τα οποία άσκησαν σκληρή κριτική σε βάρος της Προέδρου του Δικαστηρίου τονίζει: «Το δικαίωμα στην άσκηση κριτικής είναι αυτονόητο ακόμα κι’ όταν στρέφεται κατά δικαστικών λειτουργών ή των αποφάσεων που αυτοί εκδίδουν. Απαξιωτικοί ωστόσο χαρακτηρισμοί και προσωπικές επιθέσεις όπως ότι «δικαστικός λειτουργός αναλαμβάνει να βάλει τη σφραγίδα της δικαιοσύνης στην πιο φασιστική, στην πιο χουντική απόφαση που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος (και νομικός) νους» και ότι «…δεν θα πειθαρχήσουμε στην φασιστική απόφαση του Ειρηνοδικείου..», ιδίως όταν προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα, οξύνουν αδικαιολόγητα μία ήδη τεταμένη κατάσταση και δίνουν αφορμές για ευθεία αμφισβήτηση και απονομιμοποίηση των συνταγματικών θεσμών».

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του υπό σύσταση σωματείου με την πρόεδρο της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου να τους εκπροσωπεί έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη της Siemens . Μάλιστα, στην συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε μάχη για να πείσει το δικαστήριο πως πρέπει να παρασταθούν στο δικαστήριο ως Ένωση πολιτών που έχει υποστεί ηθική βλάβη από την υπόθεση ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά και σε βάρος της προέδρου που απέρριψε το αίτημα για την σύσταση του σωματείου τους.