Η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών από αέρα και θάλασσα ήταν ένα από τα σενάρια στα οποία ασκήθηκαν μονάδες του πολεμικού ναυτικού και μονάδες της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου 2 (Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2) και της Μόνιμης Αντιναρκικής Δύναμης 2 (Standing NΑΤΟ Mine Counter Measures Group 2 (SNMCMG-2).

Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου και του Μυρτώου Πελάγους, τις τελευταίες δύο ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η συνεκπαίδευση αφορούσε τεχνικά αντικείμενα αντιναρκικών επιχειρήσεων, αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής αέρος-επιφανείας, διοικητικής μέριμνας και προχωρητικών ελιγμών.

Από το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχαν το ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ, δύο ελικόπτερα (ένα τύπου S70B, Aegean Hawk και ένα τύπου ΑΒ-212) και μία ομάδα ανορθόδοξου πολέμου. Από την πλευρά των συμμαχικών δυνάμεων συμμετείχαν η γερμανική φρεγάτα FGS SACHSEN, πλοίο έδρας του διοικητή της SNMG-2, υποναυάρχου Axel Deertz του γερμανικού Ναυτικού, το πολωνικό πλοίο διοικητικής μέριμνας ORP KONTRADMIRAL XAWERY CZERNICKI, πλοίο έδρας του διοικητή SNMCMG-2, αντιπλοιάρχου Aleksander Urbanowicz του πολωνικού Ναυτικού και τα ναρκοθηρευτικά FGS ROTTWEIL (γερμανικό) και ESPS DUERO (ισπανικό).

ναυτικη άσκηση naytasks2 naytasks3 naytasks4 naytasks5 naytasks6 naytasks7 naytasks8 naytasks9