Σε καρναβαλικούς ρυθμούς βρίσκεται η Πάτρα, όπου στο κέντρο της πόλης βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη παρέλαση. Η βροχή δεν πτόησε τους χιλιάδες καρναβαλιστές, που παρελαύνουν μαζί με τις κατασκευές τους σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού. Η βροχή δεν πτόησε ούτε τους χιλιάδες επισκέπτες, που προφυλαγμένοι κάτω από τις στοές των πεζοδρομίων της οδού Κορίνθου, παρακολουθούν την παρέλαση και συμμετέχουν ενεργά στην μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τη δημοτική μουσική και τον βασιλιά καρνάβαλο και ακολούθησαν η βασίλισσα με την συνοδεία της, καθώς και τα υπόλοιπα άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, ενώ το πρώτο μέρος της παρέλασης έκλεισε με τους συλλόγους.

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν τα πληρώματα του «κρυμμένου θησαυρού» με τους περίπου 30.000 καρναβαλιστές, όπως περιγράφει το ΑΜΠΕ. Πολλά από τα πληρώματα έχουν τις δικές τους καρναβαλικές κατασκευές, τα δικά τους άρματα και τις ευφάνταστες και πρωτότυπες στολές τους.

Η καρναβαλική παρέλαση αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 18:30 το απόγευμα με τους συλλόγους των σοκολατοριχτών, οι οποίοι τηρούν κάθε χρόνο το έθιμο του σοκολατοπολέμου.